6 maj 2017
14:00

Referat: Skegrie BK - AIF Barrikaden

Startelva: Mohamed H – Frmas, Henke, Viktor T, Jonathan T – Victor L, Majid (= f.d. Majed?), Martin, Maksym – Jimmy, Anders

Avbytare var Vasilis som spelade sista 20, mestadels på innermittfältet men också en kort sejour på topp, Patrik som spelade sista 10 på mittfältet, Mohammed Ali (juniorlagsspelare som gjorde sin första seniormatch) som spelade sista 10 som anfallare och Mohammed E-Q som inte spelade alls.

Förutsättningarna för fotboll och för fotbollsnjuteri (nyord) var fantastiska – runt 20 grader och synnerligen måttlig vind.

Vi började riktigt bra de första 3-4 minuterna, därefter dominerade de en något längre period innan det jämnade ut sig och avsluten var få, i synnerhet från vår sida, under resten av första halvlek. Vardera en het chans blev det dock på slutet. Tyvärr gjorde de mål på sin medan vi inte gjorde det. Det var i den 41:a min de fick en inte helt solklar frispark som nickades in från nära håll men som Mohamed så nära räddat när han gjorde en typisk Mohamedsk reflex”räddning” som tyvärr inte riktigt visade sig bli en räddning. Hade hans styrning av bollen gått typ 2-3 cm längre ut på stolpen hade det inte blivit mål men nu studsade den stolpe-in.

Vår chans kom på övertid när Jimmy som så många gånger tog en berömvärd löpning för att hinna före målvakten till en förlupen boll. Det var nog så att varken målvakten eller någon annan trodde att Jimmy skulle hinna först till bollen. Det gjorde han inte riktigt heller men kom så nära att det blev ett motlägg när målvakten skulle rensa.

Därmed hade Jimmy målet fritt men på den sekund det tog innan Jimmy uppfattat att han fått den med sig, att den fortfarande var i spel och att målet var tomt, hann bollen rulla iväg de decimetrar som innebar att vinkeln blev väldigt svår och hans skott smet centimetrar utanför den bortre stolpen.

I andra halvlek började vi mycket bra och i den 58:e min drogs Anders ner och vi fick straff . Tyvärr missades den av Henke eller rättare sagt så räddade målvakten nere vid ena stolpen. Bara ett par minuter senare hade vi ett friläge som missades och istället gjorde de ytterligare ett par minuter senare 2-0 på ett ganska besynnerligt mål. Det kändes som om bollen höll på att rinna ut över linjen när deras spelare ur mycket liten vinkel fick in den genom en riktningsändring på Frmas.

Efter dessa olyckligliga 5 minuter kändes förstås uppförsbacken tämligen brant men vi är ju oftast inte de som viker ner oss i första taget och vi satsade med en dryg kvart kvar allt framåt och gick över till ett slags 3-5-2 fast med Henke som en synnerligen offensiv mittfältare. Nu blev det väldigt öppet bakåt samtidigt som vi skapade en hel del framåt och jag räknade till 3 rejäla målchanser för vardera laget under denna sista kvart.

Först missade de ett helt ostört skottläge från en bit utanför straffpunkten när skytten sköt någon halvmeter utanför. Därefter hade Anders på ett inlägg en nick där han liksom kom alltför nära målvakten för att kunna vinkla bort den från hans famn. Sedan de därefter haft ett par halvchanser som Mohamed redde ut genom två förtjänstfulla utrusningar ledde den tredje till att de kunde lyfta (väl?) den in i det övergivna målet och 3-0 var ett faktum.

Målchans-kavalkaden fortsatte och i den 81:a min borde de definitivt ha ökat på sin ledning ytterligare men den helt frie spelaren missade hårresande. De sista chanserna skulle bli våra. Först i form av ett jättenickläge som missades grovt och slutligen när bollen efter ett inlägg studsade lite fram och tillbaka utan att någon riktigt visste var den var inne i målgården men där det gavs flera goda möjligheter att fösa in bollen innan de kunde rensa.

Utifrån förutsättningarna med halva förra veckans trupp uybytt (vilket om man vill vara elak man kanske borde vara tacksam för just som det såg ut i den matchen) och med flera spelare som inte startat många matcher den här säsongen, inte minst Frmas som inte gjort mer än 1 ½ träning på ett halvår p.g.a. skador (men skötte sig strålande med tanke på att han hade en av deras bästa spelare att ta hand om på sin kant), så gjorde vi trots resultatet en riktigt bra insats. Förra veckans dåliga energi var helt bortblåst och ersatt av väldiga kämpatag och god moral från första minuten till den sista och att inte detta belönades med poäng kändes väldigt orättvist med tanke på att vi hade minst lika mycket av spelet som de hade och också faktiskt minst lika många målchanser och deras i huvudsak kom under vår slutforcering.

Men fotboll går ju trots allt ut på att göra mål och de gjorde 3 mål på 11 avslut medan vi inte gjorde ett enda på 12. Visst hade matchen vid två tillfällen kunnat ta en annan riktning, dels om Jimmys skott i det absoluta slutskedet av första gått in, dels om vi gjort mål på straffen men alla dessa ”om”, ”hade” eller ”kunde” som vi som refererar alltför ofta fastnar i ändrar ju inget och är alltför lätta att ta till.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 4-3 Avslut på mål: 5-6 Avslut utanför: 7-5

En stor eloge till Skegrie för att de lånade ut sina strumpor när vi låtit bli att kolla vad de hade för färg på sina.

Slutligen kan jag inte låta bli att nämna att visserligen klagade också våra spelare en hel del på olika domslut men det var ju en bara en västanfläkt jämfört med deras som klagade på i princip vartenda domslut – över uteblivna frispakar för dem, över frisparkar (och straffen) de fick emot sig, uteblivna varningar (vi fick ändå 4) och en utebliven utvisning för oss – ja allt!